Věda a technika

Nálepky na ovoci a zelenině jsou jedlé

Snědli jste omylem nálepku z jablka? Strach mít nemusíte

Asi vás někdy překvapilo, že se na ovoci nebo zelenině nacházejí nálepky, které musíme před snědením odloupnout. Zvláště třeba na jablkách nebo hruškách, které se obvykle jí i se slupkou, může nálepka vypadat docela nepatřičně. Ničeho se ale nemusíte bát. Nálepky jsou vyráběny tak, aby neobsahovaly toxické látky a jsou tedy v malém množství jedlé. Jestli jste tak někdy nějakou omylem snědli, nemusíte se bát a nic se vám nestane.

Přestože jsou ale nálepky jedlé, rozhodně se nedoporučuje je jíst. Jednak si na nich moc nepochutnáte, jedna přináší zcela nulovou hodnotu pro vaše tělo, které se musí s papírem i přilnavou látkou vypořádat a strávit. Navíc to, že nejsou nálepky toxické neznamená, že jsou zdravé. Pokud bychom se nálepkami začali ládovat, tak si samozřejmě ublížíme.

Ovoce i zeleninu bychom měli před snědením důkladně umýt pod tekoucí vodou, což nálepku obvykle smyje. Přestože si tak jednou nálepkou neublížíte, tak je rozhodně odlupujte.

Zdroj
Encyclopedia.com
Back to top button